Partner porodici u vaspitavanju obrazovanju dece od 5 do 15 godina.

ST(V)ARANJE

Koliko ste puta u retrovizoru automobila videli odraz svog savršeno srećnog deteta dok sedi na zadnjem sedištu automobila i tipka po tabletu?

Deci zabranjujemo šarene slatkiše jer smo propisno zaplašeni štetim uticajem koje industrijski šećeri i širok spektar emulgatora imaju na njihov organizam u razvojnom periodu dok potpuno zanemarujemo audio-vizuelne senzacije kojima su oni izloženi, jer ih prihvatamo kao normalne, iako jednako nisu dobar podsticaj u formativnim procesima.

Prosečni animirani film koji danas deca gledaju putem raznih streaming platformi traje do skromnih pet minuta. Sa pravom smatramo skromnih jer ne tako davno crtać kakav pamtimo je trajao samo nešto malo kraće od dugometražnog filma i deca su mirno sedela očarano gledajući prema ekranu televizora.

Aksiom je da je misija roditelja da čini najbolje za svoje dete –  čak iako se to mališanu iz njegove perspektive isprva bude činilo arhaičnim. Zaokret od digitalnog sveta ka tradicionalnim umetnostima je, uz potencijalnu afirmaciju deteta u ranom uzrastu shodno afinitetima, odlična vežba pažnje i koncentracije, jedne od primarnih poteškoća savremenog doba sa kojom se deca suočavaju u školskom uzrastu.

Naša Kuća znanja – centar za kreativnu edukaciju stvara mogućnost da se Vaše dete oproba u različitim sferama umetnosti kroz brižljivo promišljen program prijemčiv mališanima sa ciljem da im ostavi dovoljno prostora da oni svojom aktivnošću i interesovanjem pomeraju granice.

Sistem formalnog školskog obrazovanja zbog vremenskog deficita kao i velikog broja đaka u jednom odeljenju ne ostavlja dovoljno prostora za emotivne i kognitivne potrebe deteta ali i negovanje maštovitosti. Budući da smo prepoznali tu potrebu za kreativnim detinjstvom kreirajući program Kuće znanja postarali smo se da uz nastavni plan usklađen sa školskom dinamikom i individualni rad sa decom implementiramo i različite umetničke radionice. Bilo da se radi o slikarskoj tehnici kolaž gde vaše dete najpre mora da osmisli ideju, zatim pronađe i pripremi adekvatni materijal za izradu te ostvari najpribližniju verziju onoga što je vizualizovalo ili o pisanju sastava koje pokreće iste procese mišljenja ono, prolaskom kroz etape kreativnog procesa što iziskuje vreme duže od pet minuta, vežba koncentraciju, strpljenje i usredsređenost na zanimljiv način, kroz igru.

Kreativni proces izaziva u detetu različite emocije koje ono osvešćuje i samostalno, uz podršku profesionalnih predavača, uči kako da se prema njima, zavisno od senzacije koju mu osećaj izaziva, odnosi te da im se prepustili ili nauči način kako da ih savlada. Takođe, rezultat posvećenosti koju je dete uložilo u stvaranje umetnine jeste materijalna stvar, nešto što ono može da uzme u svoje ruke i pokloni vama ili pročita kako bi se pohvalilo čime će razumeti šta je nagrada za uloženi trud, jednostavnije nego u slučaju, za decu, apstraktnih ocena.

Dete je riznica znanja, inspiracije, nadahnuća i  spoznaja na koje odrasli mahom ne postižu da se osvrnu sapeti vrtlogom poslovnih obaveza. Misija našeg tima okupljenog u edukativnom centru Kuća znanja je da usmerimo, podstičemo i negujemo interesovanja vašeg deteta.

Aktuelnosti

ŠKOLA SLIKANJA ZA ODRASLE

Da li ste u mladosti voleli da slikate, ali su svakodnevne obaveze i posao skrajnuli Vaš nekadašnji hobi? …

Pročitajte više →

LIKOVNI KONKURS ZA UČENIKE OSNOVNE ŠKOLE

Likovni konkurs za učenike od 1. do 8. razreda pod sloganom “JA DARUJEM PLANETI, PLANETA DARUJE MENI” je …

Pročitajte više →

STUDIO ŽIVOTNIH VEŠTINA

Kuća znanja je oaza znanja prilaglođena potrebama dece  školskog uzarasta za znanjem a usklađena sa nastavnim programom. Naš …

Pročitajte više →

PRIPREMA ĐAKA ZA MALU MATURU

Jedan bod manje na maturskom ispitu može da zatvori vrata željene gimnazije ili srednje škole. Jedna neutvrđena lekcija …

Pročitajte više →

KAKO SPREMITI MATEMATIKU

KAKO SPREMITI MATEMATIKU Ako učenik svakodnevno radi, rešavajući po desetak zadataka iz svake oblasti, onda će sve lepo …

Pročitajte više →

VOZIĆ ZNANJA

VOZIĆ ZNANJA   Pođite sa nama na Put znanja!   Vozić znanja polazi 29.12.2021. godine u 17h sa …

Pročitajte više →

Kako spremiti SRPSKI JEZIK za Završni ispit

Kako spremiti SRPSKI JEZIK za Završni ispit Čak i za odlične đake sam početak priprema za Završni ispit može …

Pročitajte više →