Partner porodici u vaspitavanju obrazovanju dece od 5 do 15 godina.

LEPE REČI

Kada bi se Vaše dete našlo pred imaginarnim, hipotetičkim vratima iz čuvene poslovice da li bi ključ da ih otvori potražilo u lepoj reči?

Nesporno je da treba podsticati odlučnost mališana da postignu svoj cilj ali ono što često zaboravljamo jeste da su sredstva koja još kao deca biraju i načini kojima pribegavaju možda čak i važniji nego ispunjen zadatak. Možda je u svemu tome ima delom i naše krivice jer smo u vremenu savršenih slika i predstava usklađenih sa „normama“ izgrađenim na društvenim mrežama smetnuli sa uma da nije neophodno da imamo #najboljedete već da je imperativ – srećno i dobro (vaspitano) dete.

Poslednjih meseci aktuelnije su nego ikada do sada vesti o vršnjačkom nasilju, agresivnom ponašanju đaka osnovne škole, društvenom isključivanju deteta koje biva „označeno kao meta“, uzrujavanju i zastraživanju pojedinca od strane takođe maloletnog lica putem socijalnih platformi i ugrožavanju autoriteta učitelja i nastavnika sa krajnjim ciljem urušavanja kredibiliteta.

 

Rešenje problema se, između ostalog, nalazi u izreci koje smo se prisetili na početku  – lepa reč (zaista) i gvozdena vrata otvara. Stručni tim saradnika okupljen u centru za kreativnu edukaciju – Kuća znanja uz rad sa decom usklađjen sa zvaničnim nastavnim planom i programom, kao i kreativne radionice, ima za cilj negovanje i razvijanje vrednosti iz registra afirmativnih i pozitivne etike kod naših najmlađih članova.

Kroz rad sa decom želimo da kod njih podstaknemo osećanje da ispunjavanje školskih obaveza, učenje i završavanje domaćih zadataka, nisu teret već ulaganje u budućnost. Škola je „prvi posao“ Vašeg deteta gde treba da razvije zahvalnost, da nauči da se izbori za sebe i odbrani svoje mišljenje ali bez isključi druge stavove ili ugrozi autoritet učitelja. Učitelj zajedno sa roditeljima ima zadatak da na pravi način motiviše dete, nauči ga dobroj organizaciji i formiranju radnih navika, objasni da je fer igra jedina pravedna, proširi vidike kako bi bilo opravdano da imaju velike snove i budu posvećeni čak i onim zadacima koji im se isprva čine odbojnim.  

Vaspitanje dece je najzahtevniji i najkompleksniji zadatak roditeljstva budući da je u Vašim rukama dleto kojim urezujete na tabula rasu legendu u koju će kroz nekoliko godina čovek koga ste izgradili gledati na svakoj raskrsnici na koju naiđe. To je onaj pravi put o kome su nekada stariji govorili kada žele da pohvale čoveka u koga je dete izraslo. Mladi se tokom svog odrastanja suočavaju sa različitim problemima i zbog toga je važno da Vaše dete slobodno vreme provodi među vršnjacima koji dele bojice i nesebično pomažu jedni drugima te da budu okruženi kolektivom u kom svaki predavač pristupa učeniku uz potpunu posvećenost – kroz individualni rad ali i osluškivanje deteta i to ne samo kao đaka.

Vi, roditelji, i mi, tim Kuće znanja, imamo istu misiju – da Vaš mališan bude odličan đak i dete za primer čija lepa reč i gvozdena vrata otvara.

Sve relevantne naučne studije saglasne su oko činjenice da dete u ranom razdoblju svog života upija različite reči, mišljenja i ophođenje na osnovu kojih formira svoje buduće ponašanje – stoga izaberite da Vaše dete raste, razvija se i uči od najboljih uz najbolje.

Roditelji, budite mudri – izaberite MUDRE SOVE!

 

Aktuelnosti

ŠKOLA SLIKANJA ZA ODRASLE

Da li ste u mladosti voleli da slikate, ali su svakodnevne obaveze i posao skrajnuli Vaš nekadašnji hobi? …

Pročitajte više →

LIKOVNI KONKURS ZA UČENIKE OSNOVNE ŠKOLE

Likovni konkurs za učenike od 1. do 8. razreda pod sloganom “JA DARUJEM PLANETI, PLANETA DARUJE MENI” je …

Pročitajte više →

STUDIO ŽIVOTNIH VEŠTINA

Kuća znanja je oaza znanja prilaglođena potrebama dece  školskog uzarasta za znanjem a usklađena sa nastavnim programom. Naš …

Pročitajte više →

PRIPREMA ĐAKA ZA MALU MATURU

Jedan bod manje na maturskom ispitu može da zatvori vrata željene gimnazije ili srednje škole. Jedna neutvrđena lekcija …

Pročitajte više →

KAKO SPREMITI MATEMATIKU

KAKO SPREMITI MATEMATIKU Ako učenik svakodnevno radi, rešavajući po desetak zadataka iz svake oblasti, onda će sve lepo …

Pročitajte više →

VOZIĆ ZNANJA

VOZIĆ ZNANJA   Pođite sa nama na Put znanja!   Vozić znanja polazi 29.12.2021. godine u 17h sa …

Pročitajte više →

Kako spremiti SRPSKI JEZIK za Završni ispit

Kako spremiti SRPSKI JEZIK za Završni ispit Čak i za odlične đake sam početak priprema za Završni ispit može …

Pročitajte više →